Del 5 - Alla jaktmarker är bra jaktmarker

Strax efter Frans död följde så även hans fru. Morgana lämnade jordelivet i sin säng, inte på golvet. Efter att ha levt ett långt och fullt liv dog hon av hög ålder och Stephanie blev lämnad ensam på godset. Men hon var aldrig ensam. Inte ens för en sekund. Hennes nya liv bestod av fler aktiviteter än hon kunde räkna.
 
Dagar i parken med herr Cranning, kring vilka ryktesspridningen blev värre än någonsin...
 
... sedan deras mer kroppsliga handlingar syntes mer och mer även utomhus.
 
I parken hittar vi dock inte bara Stephanie i armarna på en annas kvinnas man, utan även i flärd med att knyta nya relationer av både ond natur...
 
... Och av god natur. När Siobhan dök upp i parken med sin uppenbart goda smak tjöt hon av lycka inuti. Äntligen någon som ser ut att passa hennes rang! Genast klapprade hon över gruset och började prata. Till sin förvåning och såklart lycka hade Siobhan precis samma råa, nästan elaka humor som henne själv. De två blev genast goda vänner.
 
Men trots att parken var en plats av lycka, ville Stephanie inte bara jaga där hon redan jagat. Även om hon fann alla jaktmarker vara bra jaktmarker, eftersom det alltid dök upp någon ny. Med datorn använde hon sina värsta, hemligaste redskap och letade sig in på register ingen visste existerade och bestämde sig för att hennes liv nu skulle ta en vändning. En social vändning.
 
Det hela invigdes med en middagsbjudning, bara för att doppa tårna i vattnet. Det var annars hennes mor som ordnade dessa tillställningar. Men hon upptäckte glatt att det låg i generna att ordna med lyckade fester. Och upptäckte även att hennes vänskap med Siobhan skulle bli djupare än hon kunnat tro när Fredrik kastade sig över henne när de stod vid baren och blandade drinkar. Hennes nya vän satt mitt emot Janni under hela middagen och ingen märkte att hon tidigare bevittnat ett äktenskapsbrott.
 
Under ämnet äktenskap hittar vi också en annan man. Ute på stan, mitt i nattvimlet, mötte Stephanie någon hon sedan tidigare känner ganska väl. Mortimer Spökh, vars fru annars har varit en utav de få människor hon tolererat omkring sig. När hon då tycker om Bella så väldigt mycket, vad gör det då om de lär känna varandra lite utan Bella?
 
Fortsättning följer...