S2 Del 6 - Proaktiva handlingar

Sist vi hörde av Stephanie hade hon tagit mod och list till sig för att möta sin lillasyster öga mot öga. När det visade sig att Jenny var lika vass som hon själv väckte det ett driv. Hon insåg att hon borde hitta tillbaka till sin verkliga maktposition och rädda sig själv och sin dotter från nederlag. I samband med att Stephanie etablerat en relation med sin syster har hon också riskerat sitt rykte och sina hemligheter. Med Jenny i testamentet finns det risk för att någon börjar snoka och sedan blottar henne. Så, vår societetsdrottning bestämde sig för att agera långt innan hotet syns vid horisonten.
  
Stephanie börjar sina proaktiva handlingar med att bryta upp med alla de män hon en gång involverat sig med. Den första mannen på listan att skämmas ut inför folk var Marcus. Stephanie hade betraktat honom som en utav sina närmsta och mest trogna vänner, men efter allt skvaller och allt svek var det dags att stryka honom från sin inre krets och förkasta honom från alla listor möjliga. Ja, de listor som gav honom status det vill säga.
 
Samtidigt som Stephanie påbörjade processen att bryta band stärkte Olof och Nikole sitt eget. Både rykten och vittnen har sagt att Olof alltid haft ett öga för Nikole och tvärt om. De gick båda vetenskapliga kurser på Universitetet och har känt varandra länge, men det är först nu i vuxen ålder som det börjat blomma upp något mer emellan dem. Stephanie är mycket väl medveten om detta bandet, det är känt sen länge, men att deras kärlek växt trots att Olof och hon haft ihop det känns otänkbart. Men det är alltså sanning.
 
Sofie befinner sig vid det här laget mitt i men ändå lätt utanför sin mammas bravader. Hon försöker knyta nya bekantskaper i parken medan hennes mor försöker säga upp dem. Det visar sig dock vara svårt när en utav de man försöker charma är en riktigt jobbig person och ledare för den legendariskt jobbiga klubben Vildarna(eller vad de heter, Sofie bryr sig inte så hemskt mycket om den där Max). Sakta insåg hon att det var dumt att gå utanför dörren den där dagen...
 
Mamma Fatale är inte den som skäms. Särskilt inte över sin välskapta och välformade kropp. En utav alla karlar kommer väldigt tidigt till deras avtalade möte, så han blev dumpad av en het kvinna i underkläder. Stackarn. Vi förstår att han gråter.
 
Inte alla är lika lätta att avvisa, men även rosor går att slänga i soporna. Kanske funkar tricket lite bättre till och med, när man först tar emot den och sedan får krossa den med sina bara händer? Vi låter rapportera att det funkade ypperligt.
 
Det var en tragisk vecka i Nyhöjden. Eller egentligen alla förorter till Sim City. Män gick gråtandes i dagar, överallt. Det fanns inte många torra ögon på trottoarerna eller kring barerna. Men den proaktiva handlingsturnén var inget skämt - och fanns det något som måste göras så var det precis detta. Stephanie tänkte inte ta några risker när det kom till sin familj. Om det fanns hemligheter att avslöjas skulle hon vara den som avslöjade dem.
 
Senast Stephanie träffade Janni hade hon avslöjat sin oplanerade graviditet och förstört ett äktenskap. Ingenting hon ångrade egentligen, men hon var så uttråkad av Janni att hon inte kunde hålla det inom sig. Hennes mjölkvita, plana, trånga familjeliv var ingenting för henne. Och hur mycket Janni än ville att Stephanie skulle veta om deras numera räddade äktenskap kunde hon helt enkelt inte bry sig mindre. Det var historia. Gammal, urtråkig historia...
 
Istället för ett tråkigt förortskalas besökte Stephanie ett annat tråkigt förortskalas. En gång i tiden snärjde hon nämligen Bob Pancakes att bli hennes lilla skvallerfågel och nu behövde hon honom inte mer. Trots att han gärna hade fortsatt att sockra sitt eget liv och ofrivilligt barnlösa äktenskap med hennes extravaganta kurvor. Han hade nog gärna sett att det resulterat i ett eget oplanerat barn och rikedom för hans del. Men den planen tänkte Stephanie bränna till fördärvet...
 
Hennes egen plan rörde sig i en helt annan riktning, en riktning full av musik och rikedom av fler sorter än bara en... 
 
Fortsättning följer...