S4 Del 9 - Goda nyheter

I huset bredvid rullar livet på precis som vanligt...
 
Sofie håller sig sysselsatt med skrivande och tar varje morgon en springtur innan hon hjälper Sania iväg till skolan. 
 
Emil och Sofie underhåller sin relation väl, de ser till att få egentid ifrån sitt hem med jämna mellanrum så att de alltid får chans att andas ut. Med deras gemensamma historia bakom sig tycker de båda att det är viktigt. 
 
Medan de vuxna sköter hand om sina bestyr har Sania helt och hållet tagit övervåningen med sina egna bestyr. Hon har inte tid för vuxenproblem. Hon är helt uppslukad av sin vetenskap, sina teckningar och böcker. Hon kan knappt vänta på att få lära sig och upptäcka världen!
 
En dag kommer Sofie och Emil upp tillsammans till Sania, som alltid är uppe tidigt - eftersom det alltid finns för lite tid till att upptäcka. Sofie avslöjar att Sania ska få ett syskon! Hon nickar, men engagerar sig inte så mycket. Emil undrar om Sania inte är glad? Visst är hon glad! Men ett syskon känns så abstrakt just nu, hur kan den där lilla bullen på mammas mage vara ett syskon? Det kan hon inte förstå än. 
 
Men eftersom Sofie vet hur Sania fungerar ägnar hon resten av dagen till att förklara att hon får vänta tills bebisen är färdigbakad. När Sania börjat förstå började hon fundera på hur hennes syskon skulle bli - kommer det bli en bror eller en syster? Hon hoppas syster. Tänk vad roligt att få lära henne allt hon vet. Och vad mycket Sania kommer veta när bebisen kommit. 
 
Ja, det kanske inte blir så dåligt ändå... med ett syskon!