S2 Del 2 - Från en eld till en annan

Sist vi hörde något från familjen Cranning besökte Janni och Fredrik paret Somerfeld på deras bröllop. Då hade de precis berättat att de väntade sitt andra barn. Men hur lyckades de reparera eller åtminstone plåstra om sitt spruckna äktenskap? Det ska vi få svar på nu.
 
Det tog mycket energi för att komma hit. Till den hela familjen som sköter trädgården tillsammans. Som skrattar och är glada tillsammans. Det hela började här ute och nu fortsätter det här ute...
 
Strax efter att Stephanie krossat deras äktenskap började Janni ägna sig åt trädgårdsarbete. Hennes närmaste vänner misstänkte att hon flydde från arbetet inomhus genom att skapa arbete utomhus, men Janni själv vill inte erkänna att hon flydde. Hon sa att det var för att hon åtminstone ville skapa ett gott liv för sin son. Hans liv borde vara perfekt även om inte hennes var det, så för att uppnå det började hon med att ändra på kosten. Hemmaodling kändes mitt i prick. Glad mage, glatt liv.
 
Fredrik var mån om att prata med Janni även fast hon inte svarade honom ibland. Han försökte inte fly från sitt snedsteg och sin skam, utan såg till att hela tiden försöka konversera med henne och prata om deras liv. Vardagen, Loah, jobb och allt sådant som inte tillhörde deras egentliga relation. Deras kärlek. Det som bara var rekvisita och kulisser i deras liv. Men, så en kväll gick han ut efter att ha nattat Loah. Han bad Janni att ge honom en chans att förälska sig igen, ge deras kärlek en chans. Inte bara deras liv. 
 
Tillslut kunde inte Janni säga nej. Hon hade ju redan bestämt sig för att deras son var viktigare än någonting annat. Till och med sin egen lycka och sitt liv. Han var hennes lycka och hennes liv förkroppsligat. Men Loah förtjänade att växa upp i ett hem där man kämpar för varandra och för sin kärlek. Så paret Cranning begav sig iväg till klipporna för en romantisk kväll i kärlekens ära.
 
Fredrik hade inte vågat ta sig friheter med Janni innan den här kvällen. Inte på många år, egentligen. När de var unga hade han varit äventyrlig och visat sin kärlek på alla sätt möjliga. Han tänkte att nu är chansen att återuppväcka allt som varit, allting som en gång varit dem. För att få Janni att älska honom igen måste han ta i från tårna. Han hade förberett ett tal och för varje ord kände han hur hjärtat värkte mer och mer. Han menade varje ord. Och sedan avslutade han med Jannis favoritkyss, den från alla filmer. 
 
Och sedan - deras kärlek tycktes som pånyttfödd. Efter den där kvällen på klipporna var det som om ingenting någonsin hade kommit emellan dem, som om Stephanie aldrig klivit in i deras liv och sedan krossat det med sina påståenden och lockelser. Fredrik och Janni lovade varandra att alltid kämpa för barnen och för kärleken. Det var det enda som spelade någon roll. De var också överens om att utan kärleken kunde de inte kämpa för barnen med ärliga hjärtan. 
 
Ber om ursäkt för långa pauser emellan avsnitten nu! Jag har mycket på mitt bord, men jag skriver så fort jag har både tid och lust. Kram!