Del 10 - Okontrollerbar charm

Efter att ha saboterat Crannings äktenskap, möjligtvis för all framtid, flyttade Stephanie sitt fokus till att röra upp lite annat drama. Förvånande? Nej, inte alls. Eller det borde inte vara det iallafall. Trots en växande mage måste en ju hålla sig i spetsen!
 
Till exempel måste en ju underhålla sina relationer, exempelvis för att fortfarande se till att en har möjlighet att sabotera andras relationer i framtiden också. Olof Sandström är numera ett lätt byte, men det är något mer med honom som gör att Stephanie känner sig tillfreds i hans sällskap. Det kanske beror på hans hemska mössa som förmodligen luktar instängt eller hans naiva blick när han ser henne i ögonen. Vid närmre eftertanke så beror det nog inte på mössan... Men de fortsätter umgås och inte bara romantiskt. De samtalar faktiskt. Kanske kan Olof bli en del utav hennes inre krets?
 
Men när man är gravid behöver man inte bara träffa människor man redan känner, det sägs ju att vissa gravida kvinnor får en slags aura av lycka som gör att alla runt omkring dem blir lika förtrollade som hon själv. Okej, inte exakt så. Men ungefär. Det verkar iallafall som att det påståendet fungerar för att beskriva den gifta Dominic. Oavsett om Stephanies midjemått inte är vad det brukar så verkar det som att hennes charm inte har falnat. Inte ens en smula. 
 
Stephanie verkar mycket mån om att fortsätta hålla utkik efter potentiella byten trots det lilla barnet i magen. Att det är viktigt att underhålla ett socialt liv när man har hennes rang i samhället går att förstå, men med det nya livet som mamma väntar runt hörnet verkar det kanske inte riktigt klokt. Stephanie har visserligen aldrig sett sig själv som en person som önskat sig familj, hon har alltid sett sig själv som en framgångsrik karriärskvinna och som den simliska motsvarigheten till alla klassiska sagors skurk.
 
Den enda skillnaden mellan Stephanie och en klassisk sagoskurk är att hennes maktspel får henne att framstå som en maffioso. Eller maffiosa? Det är nästan så att en skulle kunna tro att hon inte bara är ute efter att spåra ur andras liv, utan också rikta all uppmärksamhet mot sitt umgänge för att undanhålla annan information.
 
 
Det kanske var allt hängande i barer som gjorde det, men värkarna satte igång tidigare än vad någon väntat sig och Siobhan fick följa med Stephanie till sjukhuset. Mellan värkarna kunde inte Stephanie hålla sig från att lätta på hjärtat och klagade vilt om både värkar och personliga bravader. Som nära vän är det svårt att vara objektiv och inte stötta, men Siobhan har sett nog. Hon gav Stephanie en rejäl utskällning och sa åt henne att om hon inte skräpte sig så skulle hon se till att få vårdnaden om hennes barn. 
Trots att Stephanie har kvaliteter som inte borde föras över till barn ansåg Siobhan att den enda gränsen för att få sätta barn till världen och sedan uppfostra dem var att ingen skulle behöva växa upp utan stöd eller ett helt hem. Att vad som än händer så måste alla få veta att de är älskade. 
 
I nästa del får vi äntligen träffa det lilla nya barnet Fatale. Tjej eller kille? Vad tror ni?