Del 17 - Diverse ökningar

Med kärleksproblemen i fickan har Rakel tappat en del av sin forna glöd. Hennes charm tycks ha flagnat lite i kanterna och nu vet hon inte riktigt vad hon ska göra. Det finns några lösa trådar att knyta ihop, hon hoppas bara att dessa ska gå att knyta ihop så de passar in i hennes livsväv så att det inte blir fula bulor i den annars släta, om än färgglada, mattan...
 
Så med de stora nyheterna i magen bjöd Rakel hem Patrik på försoningsfika. Hon berättade att hon förlåtit honom för hur han betedde sig sist och att hon är redo att återförenas med honom. Oförstående frågade han vad hon menade med det här, egentligen? Rakel visade stolt upp den lilla men mycket bestämda bulan på sin mage. Hon väntade barn. En flicka, faktiskt, och tillsammans med honom ville hon uppfostra deras dotter som det par de borde vara.
 
Förtvivlat och lite argt säger Patrik att Rakel måste ha blivit tokig. Han vill inte vara ihop med henne, inte med någon, var det inte redan så tydligt? Han tycker att hon ska sluta hoppas, inte höra av sig mer. Det barn hon har i magen kanske inte ens är hans, han vet ju hur hon är. Patrik lämnar Rakels hus och säger att han inte vill ha barnet, även om det är hans. Han vill vara fri att göra så som han vill. Än en gång sitter Rakel ensam i båten, än en gång svärtad av kärlekens flamma.
 
Några dagar efter händelse nummer två med Patrik firade Rakel födelsedag. Kalaset var trevligt, men inte riktigt som planerat. Hon hade tänkt stå där tillsammans med Patrik och berätta den stora nyheten tillsammans med honom, inför alla deras vänner. Nu stod hon ensam och berättade det, men glädjen var liksom inte riktigt på plats. Inte förrän dagen därefter, då Rakel beställde hjälp för att städa upp eländet som blivit kvällen före. Från städhjälpsfirman anlände Julia Johansson, ett välbekant men ändå lite avlägset ansikte...
 
Medan Julia städade mindes Rakel var hon sett henne förr. Det var hos grannen mittemot, givetvis. Frans Fatales misstänkta älskarinna. Men trots det faktum att hon visste vad Julia en gång varit en del av kände hon en känsla av värme, hon kunde prata med Julia redan. Så tillsammans städade de ihop disken och pratade i timtal.
 
Efter en liten hustur inför fortsatt städhjälp stod de i korridoren tillsammans och Rakel bestämde sig...
 
... för att kyssa Julia! Plötsligt kände hon hur hjärtat tog ett extra skutt där inne i kroppen och hela kroppen sprakade av energi. Nu visste hon alldeles säkert - Julia var den rätta för henne. Det hade bara gått en dag, men hon var så säker som hon aldrig varit förr. Ingen man var rätt för Rakel, utan en kvinna. 
 
Fortsättningen på Rakels kärlekssaga kommer om ett par avsnitt till! I nästa del hälsar vi på en utav staden ungkarlar och ser hur han har det.